Pomorska nesreća kod Koločepa

Slika PU_DN\brod.jpg

Policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik su uspješno proveli akciju spašavanja na moru  

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

  
Jučer, 08. kolovoza u 16,08 sati, policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik zaprimili su dojavu kako je u akvatoriju kod otoka Koločepa došlo do pomorske nesreće, na način da je plovilo udarilo u podvodni greben te je tom prilikom jedna ženska osoba zadobila ozljede.   

Odmah nakon zaprimljene dojave, od strane dežurstva Pomorske policije upućeno je policijsko plovilo P-208, koje je u 16,30 sati pristupilo na mjesto događaja, te su policijski službenici zbog opasnosti od potonuća u tegalj uzeli brodicu koju su doteglili do Luke Dubrovnik, zajedno sa ozlijeđenim osobama, gdje su ih po prethodnom pozivu čekali djelatnici HMP Dubrovnik i djelatnici JVP DUbrovnik.
 
Na brodici su se u trenutku nesreće kao putnici, nalazile tri osobe, državljani Kanade, u dobi 64, 62 i 31 godine, dok je brodicom upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je i vlasnik broda, te im je svima pružena lječnička pomoć u Općoj bolnici Dubrovnik. 

U ovoj pomorskoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobilo je dvoje kanadskih državljana u dobi od 64 i 62 godine, od kojih je jedna osoba zadržana na liječenju, dok su  voditelj brodice i putnik u dobi od 31 godine zadobili lake tjelesne ozljede i pušteni su na kućnu njegu.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom, voditeljem brodice, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ugrožavanje posebnih vrsta prometa“ iz čl. 225 KZ-a.


 

Stranica