Posjet delegacije iz Njemačke Dubrovačko-neretvanskoj policijskoj upravi

Slika PU_DN/2019/IMG_7549.JPG

U službenoj posjeti Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj i gradu Dubrovniku boravila je delegacija njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg, predvođena Joachimom Schneiderom.

Posjet je dogovoren u okviru bilateralne suradnje kroz Mješovitu komisiju Vlade Republike Hrvatske i Vlade Njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg. Delegaciju čine stručnjaci na polju prevencije kriminaliteta iz Njemačke Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg, koji već desetak godina pomažu pri usvajanju pozitivnih primjera preventivnih aktivnosti usmjerenih na sve oblike kriminaliteta i poboljšanja sigurnosti građana i njihove imovine.
Navedene su ugostili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, koji je održao kratku prezentaciju ustroja i rada Policijske uprave te zamjenik načelnika Miro Bajo. Sastanku je nazočila i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber sa suradnicima.
Predstavnici njemačke delegacije podijelili su svoja iskustva u suzbijanju kriminaliteta, uz zaključak kako je prevencija najbolji način djelovanja, poglavito kad je riječ o osjetljivim skupinama kao što su mladi.
 

Stranica