Postaja prometne policije Dubrovnik nastavlja sa svojim preventivnim aktivnostima

  • Slika PU_DN\2023\Poligon sigurne vožnje\1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ova aktivnost, kao i niz drugih aktivnosti usmjerenih na različite skupine sudionika u prometu imaju jasan cilj: skrenuti pozornost na opasnosti u prometu koje dovode do najtežih stradavanja i na taj način prevenirati da do takvih stradavanja dođe

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Kako je već bilo najavljeno Postaja prometne policije Dubrovnik je tijekom poslijepodnevnih sati u subotu, 25. ožujka u Gospinom polju u Dubrovniku provela  poligon sigurne vožnje namijenjen vozačima mopeda i motocikla.
Radi se o prvom takvom poligonu na području Dubrovačko-neretvanske županije.
Poligon sigurne vožnje bio je namijenjen  vozačima koji su nedavno položili vozački ispit za motocikl, vozačima u procesu polaganja istog ili vozačima koji smatraju da trebaju nadograditi svoje vozačke vještine, kao i članovima Moto udruga 
Cilj poligona sigurne vožnje bio je izvježbati osnove upravljana motociklima te ih nadograditi znanjima i vještinama koje omogućuju sigurnije upravljanje motociklom. Poligon sigurne vožnje također pruža mogućnost vozačima koji su u procesu polaganja vozačkog ispita da, uz stručno vođenje, svladaju i izvježbaju elementi s poligona vozačkog ispita poput: osmice, slaloma, kontroliranog pravilnog kočenja, držanje ravnog pravca i sl.
 
Također, u sklopu održavanja poligona održala se edukacija pružanja prve pomoći vozačima mopeda i motocikala od strane djelatnika SHMP Dubrovnik.
 
Na sami događaj se odazvalo oko 50 vozača motocikala i mopeda.
 
Aktivnost je završila zajedničkim druženjem u prostorijama  MK "Libertas riders" iz Dubrovnika.
 
  Postaja prometne policije nastavlja sa svojim preventivnim aktivnostima i u narednom razdoblju.

 

Stranica