PP Dubrovnik - aktivnosti na zaštiti maloljetnih osoba

Slika PU_DN/auto_policija07.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su tijekom noćnih sati prethodnih dana kontrolirali posluživanje i konzumiranje alkoholnih pića maloljetnicima na području Dubrovnika. Tijekom nadzora su u dva ugostiteljska objekta zatekli maloljetne osobe u konzumiranju alkohola, zbog čega su vlasnici ugostiteljskih objekata prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Ovakve aktivnosti policije provode se posljednjih nekoliko godina, a prema spomenutom Zakonu do sada je prekršajno sankcionirano 85 vlasnika ugostiteljskih objekata.
Osnovni cilj ove preventivno-represivne aktivnosti je zaštita mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji generiraju asocijalna i delikventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Osim spomenutog, a s ciljem zaštite mladih, policija već nekoliko godina provodi projekt „Zdrav za 5“ kojim kroz edukaciju ne samo djece već i njihovih roditelja, ukazuje na štetnost konzumiranja alkohola, cigareta i narkotika.  

Policija će i tijekom sljedećeg razdoblja nastaviti s navedenim aktivnostima, a težište aktivnosti će biti na mjestima gdje je do sada zabilježeno više prekršaja neprihvatljivog ponašanja.

Ovom prilikom pozivamo sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirana zabrana pružanja usluga mlađim osobama, kao što su primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i sl.
Posebno pozivamo roditelje mlađih osoba da se upoznaju s društvenim životom svoje djece te da ih odgovorno nadziru i savjetuju o prihvatljivom ponašanju i na taj način zaštite od možebitnih neprihvatljivih aktivnosti.

Stranica