Predsjednik udruge preko 12 tisuća eura potrošio za sebe, umjesto na životinje o kojima je udruga brinula

Slika PU_DN/Ilustracija/novac 1.jpg

Osim što je osobno uzeo preko 12 tisuća eura, da bi opravdao podizanje gotovine, odnosno trošenje novčanih sredstava sa žiro računa udruge, u poslovnim knjigama udruge evidentirao je ukupno 67 nepotpunih i nevjerodostojnih putnih naloga

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 48-godišnjak se sumnjiči za dva kaznena djela i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i povredu vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao predsjednik udruge s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja se bavi životinjama, ujedno jedini ovlašteni za raspolaganje novčanim sredstvima udruge, od početka 2020. do kraja 2022. godine, na ime akontacija za materijalne troškove, sa žiro računa udruge u gotovini podigao 41.943,70 eura, a dio kojih troškova, odnosno naknada, u ukupnom iznosu od 12.132,12 eura, se ne može povezati s radom udruge ili se odnosi na obračun naknade za inozemne dnevnice na koje osumnjičeni  nije imao pravo ili se odnosi na naknade na koje  nije imao pravo, čime je prouzročio štetu udruzi  u iznosu od 12.132,12 eura.  
 
 Također je utvrđeno kako je, da bi opravdao podizanje gotovine odnosno trošenje novčanih sredstava sa žiro računa udruge, u poslovnim knjigama udruge evidentirao ukupno 67 nepotpunih i nevjerodostojnih putnih naloga. 

Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica