Prometna policija i HAK educiraju srednjoškolce uz pomoć specijalnih simulatora

  • Slika PU_DN\2022\Klik\2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Projekt „Klik“ traje tri dana i kroz njega će proći oko 400 učenika završnih razreda srednjih škola  s područja Dubrovnika i više od 1000 učenika s područja Županije dubrovačko-neretvanske

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Postaja prometne policije Dubrovnik u suradnji s HAK-om tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u Sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku provodi projekt Klik koji ima za cilj educirati buduće mlade vozače o opasnostima i posljedicama do kojih dolazi zbog nepoštivanja prometnih propisa.

Ciljana skupina su učenici završnih razreda srednjih škola koji će i sami uskoro dobiti vozačku dozvolu i početi s vožnjom, a kroz projekt se prisutnima predavanjem koje drži Krešimir Viduka, instruktor i predavač u HAK-u, upoznaje s posljedicama prometnih nesreća.

Ovo zanimljivo predavanje obiluje nizom šokantnih klipova prometnih nesreća kojima je uzrok brzina, alkohol i ne korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Uz klipove predavač opisuje niz primjera iz prakse što kod prisutnih izaziva posebnu pozornost.

Nakon predavanja svi prisutni imaju priliku na specijalnim simulatorima osjetiti prevrtanje vozila i udar vozila pri kretanju od 60 km/h.

Prezentacija specijalnih simulatora je jučer prikazana na Pilama, a osim učenika, pozivamo sve zainteresirane građane da posjete Sportsku dvoranu sutra, 5. listopada od 9-10:45 sati kada će moći poslušati ovo zanimljivo predavanje i isprobati simulatore.
 

Stranica