Radni posjet izaslanstva Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja PU dubrovačko-neretvanskoj

  • Slika \PU_DN\2019\Ured javne sigurnosti Grada Šangaja\IMG_8057.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Izaslanstvo Ureda za javnu sigurnost grada Šangaja boravi u dvodnevnom službenom posjetu Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Foto: PU dubrovačko-neret.

Povod posjetu je boravak dvoje kineskih policijskih službenika na području Dubrovnika u sklopu projekta Sigurna turistička sezona, što će zasigurno pridonijeti boljoj komunikaciji naših policijskih službenika i kineskih turista, ali i povećati subjektivni osjećaj sigurnosti kineskih turista, što je ujedno osnovni cilj spomenutog projekta.  

U sklopu posjeta, članovi izaslanstva predvođeni zamjenikom glavnog direktora javne sigurnosti grada Šangaja g. Chen Zhenom, susreli su se danas na radnom sastanku s načelnikom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem i njegovim najbližim suradnicima.

Načelnik Pavličević je prezentirao sigurnosnu situaciju, način rada i ustroj Policijske uprave s osvrtom na problematiku kineskih državljana koji na području Dubrovačko-neretvanske županije borave u turističkom posjetu. Naime, posljednjih nekoliko godina ova Policijska uprava bilježi kontinuirani porast broja kineskih državljana, kojih je tijekom prošle godine boravilo gotovo 50 tisuća. Pri tom je istaknulo kako se radi o turistima s kojima bilježimo izuzetno mali broj događaja u kojima se pojavljuju kao žrtve ili počinitelji kaznenih djela ili prekršaja također naglasivši kako se Dubrovnik već godinama nalazi na popisu najsigurnijih turističkih destinacija kao uostalom i cijela Hrvatska što je jedan od odlučujućih faktora prilikom izbora turističkog odredišta.

Tijekom posjeta, članovi izaslanstva planiraju obilazak gradskih znamenitosti i gradskih zidina.
 

Stranica