Rezultati jučerašnje akcije prometne policije

Slika /PU_DN/Ilustracija/prometni policajac palica.jpg

Obzirom da su upravo vozači mopeda i motocikala često izloženi prometnim nesrećama u kojima dolazi do njihovih težih stradavanja ovakvim akcijama se želi skrenuti pozornost na važnost korištenja zaštitne opreme i pridržavanje prometnih pravila kako bi se takva stradavanja u što većoj mjeri izbjegla 

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija prometne policije koja je imala preventivno-represivni cilj usmjeren na sve vozače, a posebno na vozače mopeda, motocikala i osobnih prijevoznih sredstava koji su na našim prometnicama zastupljeni u velikom broju.

Tijekom akcije, evidentirano je 130 prometnih prekršaja, od kojih njih 49 su prekršaji  vozača mopeda, motocikla i osobnih prijevoznih sredstava.

Najčešće uočen i sankcioniran prometni prekršaj bio je nekorištenje ili nepropisno korištenje zaštitne kacige (20) i nepropisno pretjecanje ili obilaženje (7).
Od ostalih sankcioniranih prometnih prekršaja izdvajamo vožnju prije stjecanje prava na upravljanje mopedima i motociklima.

Vozači mopeda i motocikala su vrlo često izloženi stradavanjima u prometnim nesrećama, te su tijekom vožnje dužni koristit zaštitnu kacigu kao i pridržavati  se svih drugih prometnih pravila kako bi se na taj način zaštitili od stradavanja.  
Tijekom vožnje, vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su također koristiti zaštitnu kacigu i kretati se površinama namijenjenim za tu vrstu vozila.

Ovakvim akcijama se upravo na to želi skrenuti pozornost i zato će policija nastaviti s provođenjem ovakvih i sličnih preventivno-represivnih aktivnosti.  


 

Stranica