Sastanak na temu mjera sigurnosti u ovogodišnjoj turističkoj sezoni

  • Slika PU_DN\2020\sastanak Prša - sigurna turistička sezona\20200702_120355.jpg
  • Slika
  • Slika

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je održan sastanak na temu mjera sigurnosti u sklopu ovogodišnje turističke sezone na kojem su sudjelovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, Ivo Vidojevoć ispred SOA-e Dubrovnik, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i rukovoditelji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Foto: Ilustracija

Naime, tijekom lipnja je, već treću godinu zaredom, u Zadru uspostavljen Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2020., koji će djelovati do 15. rujna, a čiji je rukovoditelj zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša koji je ovim sastankom želio na jednom mjestu okupiti dio  članova Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i policije kako bi se prezentirale mjere koje su donesene u pripremi za ovogodišnju turističku sezonu.

Hrvatska već godinama slovi kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija, a u ovo vrijeme pandemije virusom COVID – 19 od izuzetne je važnosti da se Hrvatska prezentira kao zemlja koja je, prije svega, bila jedna od najuspješnijih u suzbijanju pandemije i kao zemlja koja će turistima koji je posjete omogućiti adekvatnu zaštitu sukladno preporučenim epidemiološkim mjerama, a u slučaju zaraze kvalitetnu zdravstvenu skrb, odnosno povratak u matičnu zemlju ukoliko se radi o blažim oblicima zaraze.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije trenutno imamo sedam osoba koje su pozitivne na COVID virus, međutim važno je naglasiti da se ne bilježi lokalna transmisija već se radi o zarazama koje su nastupile kao posljedica kontakata zaraženih osoba. Zavod za javno zdravstvo je omogućio na nekoliko mjesta u Županiji mogućnost uzimanja briseva koji će se testirati u dubrovačkoj bolnici i na taj način u brzom roku dobiti rezultat nalaza.

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je dobru opskrbljenost zdravstvenih ustanova potrebnim medicinskim materijalima kao i mjesta za karantenski smještaj na tri lokacije u Županiji.

Predstavnici SOA-e će i dalje kroz suradnju s Policijskom upravom raditi na osiguravanju što veće razine sigurnosti ovog kraja.  
 

Stranica