Spriječeno krijumčarenje stranih državljana

Slika PU_DN/Ilustracija/bljeskalica.jpg

Osumnjičeni vozači, koji su za novčanu naknadu trebali strane državljane prevesti u zemlje Zapadne Europe, su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Postaje granične policije Metković su jučer u prijepodnevnim satima na području Metkovića zaustavili dva osobna vozila čeških nacionalnih oznaka. Vozilima su upravljali 33- godišnji državljanin Moldavije i 53-godišnji državljanin Ukraine, a u njihovim vozilima je zatečeno više stranih državljana za koje se posumnjalo da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da su osumnjičeni vozači za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu strane državljane preuzeli u vozila, s ciljem daljeg prevoženja u zemlje Zapadne Europe.
 
Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ dvojica osumnjičenih vozača su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.


Stranica