Strani policijski službenici i ove godine na ispomoći u Dubrovniku

Slika PU_DN\2020\sig tur sez.jpg

Kao i prethodnih godina, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ovog ljeta nastavlja s međunarodnom policijskom suradnjom u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“. Radi se o projektu koji Ministarstvo unutarnjih poslova već petnaestu godinu provodi u policijskim upravama na Jadranskoj obali.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas ih je primio načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević sa svojim suradnicima koji im je izrazio dobrodošlicu naglasivši dosadašnja pozitivna iskustva u okviru ove suradnje. Istaknuo je kako turistička sezona ove godine pred velikim izazovom obzirom na pandemiju COVID-19, kao i sve njene posljedice koje su se odrazile kako na strah turista od zaraze tako i na njihovu ekonomsku situaciju.

U sklopu projekta tijekom srpnja i kolovoza na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boraviti će ukupno šest stranih policijskih službenika iz Crne Gore, u intervalima po 20 dana. Oni će zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, obavljati službu u Policijskoj postaji Dubrovnik, a tijekom obavljanja poslova neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, te će se pridržavat pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

Ovogodišnju sigurnu turističku sezonu otvorili su Radomir Tmušić i Veselin Šećković koji su na prijemu kod načelnika Policijske uprave izrazili zadovoljstvo što mogu sudjelovati u ovako važnom projektu i poboljšati međunarodnu policijsku suradnju između Policija Republike Hrvatske i Crne Gore.
 

Stranica