Sumnjiči se za počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Slika /PU_DN/Ilustracija/krimpolicija.jpg

Kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, raspolagao novčanim sredstvima po digitalnom računu trgovačkog društva za vlastite potrebe

Foto: ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske 24-godišnji državljanin SAD-a se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, povreda prava iz socijalnog osiguranja, prijevara i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnjiči se kako je, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, raspolagao novčanim sredstvima po digitalnom računu trgovačkog društva za vlastite potrebe, čime je oštetio trgovačko društvo, iako je znao da se navedena sredstva trebaju upotrijebiti za redovno poslovanje trgovačkog društva. 

Nadalje, osumnjičeni ostvarene prihode preko računa firme nije prijavio u svojim poslovnim knjigama na koji način je izbjegao plaćanje poreza na dobit.

Osim navedenog, također je utvrđeno kako je  prevario zaposlenika ne isplativši mu sve dogovorene plaće dok zasnivanje radnog odnosa nije prijavio nadležnim službama.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako osumnjičeni nije vodio poslovne knjige društva koje je zakonski bio obvezan voditi.

Ukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi 1.034.195 kn

Policija je protiv osumnjičenog 24-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 24-godišnjak se već nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenog kaznenog djela Prijevara.

 

Priopćenja