Sveta misa povodom sv. Mihovila – zaštitnika policajaca

  • Slika PU_DN/2023/Sveti Mihovlil - misa//4.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

"I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija – imenom Đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi.“

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Na sam dan blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, danas je u crkvi sv. Mihajla  u Dubrovniku održana sveta misa na kojoj su, pored vjernika iz župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici  Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je pater Mirko Nikolić koji je u svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo ime Gabrijel koji znači Snagu Božju – jer je navijestio Gospodina i njegovu snagu koja će se boriti protiv zloga da ga prokaže i razbaštini.

U nutrini svakog od nas bore se dva duha. Jedan predstavlja zlo, bijes, zavist, ljubomoru, pohlepu, krivnju, grijeh, laž, predstavlja sve ono što nije dobro, i onaj drugi koji predstavlja dobro, ljubav, čistoću.

Danas molimo svetog Mihovila da bdije nad nama i da nas čuva od zlog duha i štiti od svih njegovih zamki.

Na kraju propovjedi policajkama i policajcima poželio da nam upravo sveti Mihovil bude putokaz koji nas trajno upozorava da Bog uvijek mora biti na prvom mjestu, jer ako je On na prvom mjestu onda i sve ostalo dolazi na svoje mjesto.
 

Stranica