Sveta misa uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Slika PU_DN/2018/Svi sveti-misa/1.jpg

U prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana jučer je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj fra Ivo Kramar, kapelan Policijske kapelanije sv. Vlaha za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, upriličio svetu misu na kojoj je sudjelovao izuzetno veliki broj policijskih službenika i djelatnika ove Policijske uprave.

U nadahnutim riječima propovjedi fra Ivo je istaknuo svetost kao zdravlje duše kojem bi svi trebali težiti jer zdravlje predstavlja ljudski prioritet. Često se ne shvaća da upravo životi svetaca i sve velike napasti koje su proživjeli, jesu samo pokušaji iskazivanja ljubavi prema Bogu, a onaj tko mnogo ljubi, mnogo mu se i prašta.
Naglasio je da ono što od svetih trebamo naučiti je ne slijediti njihova djela, jer je svačiji put drugačiji, već slijediti tu goreću ljubav prema Bogu s povjerenjem u Božju ljubav i dobrotu koja nam pomaže da ponovno ustanemo i idemo naprijed u teških trenucima.
Propovijed je zaključio mišlju da biti svet ne znači biti druga osoba već biti svoj, onako kako je Bog od početka s nama zamislio.

Pisane vijesti