Tijekom vikenda 16 zapljena droga

Slika PU_DN/Ilustracija/D_vx2Z2XoAApNdI.jpg

U proteklom vikendu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 16 osoba zatečeno je u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, ecstasya, speeda, kokaina, kratoma, metaamfetamina, halucinogenih gljiva i MDMA

Foto: Ilustracija

U najvećem broju slučajeva, njih 13, radi se o državljanima Republike Hrvatske, dok se u preostala tri slučaja radi o državljanima Njemačke i Belgije.
Droga je pronađena pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i uličnom redukcijom na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno Vignja, Slanog, Petrovog sela, Župe dubrovačke, Korčule, Zatona, Ploča i Lastova.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu.

Izdvajamo dva slučaja:

Kod putnika u autobusu pronađene razne vrste droga

U autobusu koji prometuje na relaciji Dubrovnik – Zagreb dvoje hrvatskih državljan u dobi od 28 i 24 godine zatečeni s vrećicom u kojoj se nalazilo gotovo 30 grama marihuane, vrećicom s gotovo 11 grama halucinogenih gljiva, 83 grama kratoma u kojem se nalazio i heroin, 53 grama droge MDMA te vrećica s 5,2 grama kokaina.

Tijekom prometne kontrole pronađena marihuana i hašiš, ali i dvije dimne bombe

U ranim jutarnjim satima u subotu, 22. srpnja tijekom prometne kontrole na D-8 u blizini mjesta Doli policijski službenici Policijske postaje Ston pokušali su zaustaviti osobno vozilo belgijskih nacionalnih oznaka, koje se nije zaustavilo već je nastavilo kretanje, zbog čega su se za njim uputili policijski službenici.
Vozilo se zaustavilo u mjestu Prapratno kada je utvrđeno da njime upravlja 36-godišnji državljanin Belgije za kojeg je testiranjem utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,73 g/kg i pod utjecajem droga.
Osim toga, kod njega je pronađeno 7,6 grama marihuane, 8,05 grama hašiša i dvije dimne bombe koje spadaju u pirotehnička sredstava P1 kategorije.
Sve pronađeno je uz potvrdu oduzeto, a državljanin Belgije uhićen i, uz prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 2.530 eura.
 

Stranica