Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 3 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom nema zabilježenih prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 482 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 256 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 48 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
 
Od ostalih prekršaja izdvajamo 48 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 26 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.  
Vozio pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg
Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena je 41-godišnjaku koji je, tijekom kontrole prometa, u subotu, 24. studenoga, oko 23,40 sati, zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka.  
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 41-godišnjak je doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja nakon čega mu je uručen prekršajni nalog..
Na autocesti A-1 izmjerena brzina od 238 km/h
Na dijelu autoceste A-1 u petak, 23. studenoga, u 12,44 sati,  policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 31-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, vozača osobnog vozila marke Audi, koji se kretao brzinom od 230  km/h (umanjeno za 10%-207 km/h), odnosno 107 km/h više od dozvoljene brzine kretanja.
Vozač se kretao kroz Tunel Šubir u pravcu Dubrovnika, a zbog prekoračenja brzine kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 


Pisane vijesti