Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  jedanaest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a jedanaest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 321 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 159 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 23 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 15 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 11 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom
U subotu, 20. travnja, oko 11,45 sati, u mjestu Ljuta u Konavlima, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđena jedna osoba.
Do prometne nesreće je došlo kada je 21-godišnjakinja, upravljajuću osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, zbog brzine neprimjerene stanju kolnika, izgubila nadzor nad vozilom i udarila u kolni ulaz obiteljske kuće nakon čega se vozilo prevrnulo na krov, uslijed čega je vozačica teže ozlijeđena.
Nakon ukazane liječničke pomoći 21-godišnjakinja je zadržana na daljem liječenju.
 

Stranica