Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 31-godišnji državljanin Srbije osumnjičen je da je u poslijepodnevnim satima u srijedu, 10. srpnja, ispred jednog hotela u Dubrovniku, otuđio dio prtljage 61-godišnjeg državljanina SAD-a, u kojem se nalazila tehnička oprema ukupne materijalne vrijednosti od oko 27 tisuća kuna.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 661 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 191 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 63 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 32 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 34 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 93 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 43 mjera koja je poduzeta zbog nepropisnog pretjecanja.

Pod utjecajem alkohola izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom

Najveća koncentracija alkohola od 2,74 g/kg izmjerena je 35-godišnjakinji koja je u popodnevnim satima 9. srpnja kod mjesta Prožurska luka na otoku Mljetu, osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka izazvala prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.
U ovoj prometnoj nesreći vozačica nije ozlijeđena, te je smještena u posebne prostorije policije gdje je zadržana do otriježnjenja, dok je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama prekršajno sankcionirana.

Prometna nesreća u Slanom

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se u poslijepodnevnim satima dogodila na dijelu Jadranske magistrale u blizini mjesta Slano, šest osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Do nesreće je došlo kada je 27-godišnji francuski državljanin, upravljajući osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka, izgubio nadzor nad vozilom s kojim je prešao na suprotni kolnički trak gdje je došlo do sudara s dva vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera (talijanskih i BiH nacionalnih oznaka).
U nesreći je ozlijeđen vozač i troje putnika iz vozila talijanskih nacionalnih oznaka te dva putnika iz vozila daruvarskih i francuskih nacionalnih oznaka.
Nakon ukazane liječničke pomoći sve ozlijeđene osobe puštene su kući, dok je na vozilima nastala materijalna šteta. 
 
 

Stranica