Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  20 prometnih nesreća u kojima je 5 osoba teže, a 9 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 9 prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 887 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 543 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 75 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 28 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 36 mjera koje su poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,53 g/kg zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 1,53 g/kg izmjerena je u večernjim satima u subotu, 21. rujna na Brgatu u Župi dubrovačkoj 40-godišnjaku koji je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao mopedom te je zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole.  

Vozač je uhićen te je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 20 tisuća kuna i mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca što je ujedno najveća izrečena kazna tijekom proteklog tjedna.

Zaton Doli – prometna nesreća s teže ozlijeđenim osobama

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 14,45 sati dogodila na državnoj cesti D-8 u blizini mjesta Zaton Doli, dvije su osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.
Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnja državljanka Koreje, upravljajući osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, izlaskom iz zavoja, iz neutvrđenog razloga skrenula u suprotnu kolničku traku i udarila u osobno vozilo registarskih oznaka Čakovca kojim je, iz suprotnog smjera, upravljala 25-godišnja državljanka Velike Britanije.
Teže ozlijede zadobila je državljanka Koreje i 62-godišnja državljanka Velike Britanije, suvozač iz drugog vozila, dok je 25-godišnja vozačica iz Velike Britanije lakše ozlijeđena.
U vremenu od 14,45 do 17 sati promet na navedenom dijelu ceste odvijao se jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Policija protiv 25-godišnje državljanke Koreje koja je izazvala prometnu nesreću podnosi kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
 

Stranica