Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  12 prometnih nesreća u kojima je 6 osoba teže, a 4 su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 6 prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 870 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 649 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 4 osoba su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,92 g/kg zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,92 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 6. listopada, na kolniku DC-118 na Korčuli, 29-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom, a zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole.  
Protiv vozača slijedi optužni prijedlog u visini novčane kazne od 5 tisuća kuna.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 6.300,00 kuna izrečena je 21-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je jučer, 6. listopada, u Dubrovniku, pod utjecajem alkohola od 0,63 g/kg, izazvao prometnu nesreću u kojoj je zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Najveća zabilježena brzina kretanja vozila

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je 6. listopada, na državnoj cesti D-8 u Dolima, 23-godišnjem državljaninu RH koji se osobnim vozilom marke „Audi“ kretao brzinom od 154 km/h  na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 80 km/h, što je za 74 km/h više od dozvoljene brzine kretanja.
Zbog počinjenog prometnog prekršaja policija je 23-godišnjaka novčano kaznila iznosom od 2 tisuće kuna.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 4. listopada na dijelu državne ceste D-8 u blizini Trstenog jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.
Do prometne nesreće je došlo u jutarnjim satima kada je 58-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, zbog neprimjerene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju na dubinu oko 50 metara. Uslijed nesreće 42-godišnji suvozač iz spomenutog vozila zadobio je lakše ozlijede te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.  
 
 

Stranica