Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, dok su preostale dvije prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 714 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 397 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 92 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 58 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 16 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

- Najveća koncentracija alkohola od 1,69 g/kg izmjerena je u večernjim satima 24. siječnja, 37-godišnjaku koji je zaustavljen tijekom kontrole prometa u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku.
Vozač je isključen iz prometa te mu je uručen prekršajni nalog na iznos od 10 tisuća kuna.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 21-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u petak, 23. siječnja, u večernjim satima, zaustavljen na području Korčule kada je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Obzirom da je 21-godišnjak recidivist prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u prostorije Policijske postaje Korčula te je sljedeći dan, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku - stalna služba na Korčuli, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11 tisuća kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 
 
                       

Stranica