Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 537 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 385 osoba sankcionirali zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 20 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 7 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 3 mjere koje su poduzete zbog vožnje pod utjecajem droga, 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 47 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,35 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 8. veljače, 34-godišnjakinji koja je zaustavljena prilikom redovne prometne kontrole u Dubrovniku. Vozačica je isključena iz prometa te joj je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5 tisuća kuna.
 
 Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 37-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u ponedjeljak, 3. veljače, u večernjim satima, zaustavljen na državnoj cesti D-8 u Baćini za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Osim toga, vozač je odbio testiranje na droge te mu je pronađena manja količina droge.
Vozač je uhićen i odveden na Općinski sud uz optužni prijedlog za novčano kažnjavanje u iznosu od 22 tisuće kuna.


 

Stranica