Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede te su tro osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće


foto: ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 378 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 142 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 7 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 11 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 1,77 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 1. studenog 46-godišnjaku koji je, tijekom redovne prometne kontrole, zaustavljen u Ulici Stanka Parmaća u Opuzenu, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.
 
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 15.300,00 kuna te jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima „B“  kategorije što je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.
 

Stranica