Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  sedam prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile  teške tjelesne ozljede, dok je pet osoba lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Foto:ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 309 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 120 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 46 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 4 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 9 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 11 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 22 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,12 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 26. studenog, 22-godišnjaku koji je, bez korištenja sigurnog pojasa, upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Metkoviću. Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 6.500,00 kuna, te dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije. To je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.
 
 

Stranica