Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće

Foto: ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 444 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 251 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 35 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 22 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjera poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 25. prosinca, 60-godišnjaku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a koji je zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa u ulici Vladimira Nazora.
Vozač je isključen iz prometa, te zadržan u policijskoj postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Izdan mu je obavezni prekršajni nalog u iznosu od 10.300,00 kuna.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 12 tisuća kuna izrečena je 39- godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u večernjim satima 24. prosinca, prilikom redovne kontrole prometa, upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.
 

Stranica