Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježena je jedna prometna nesreća.

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 397 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 229 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 33 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 2 osoba prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 22 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 9 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 4 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,48 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 14. siječnja, 33-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen tijekom prometne kontrole u Ulici Mata Vodopića.
Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 5 tisuća kuna i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna  izrečena je u Opuzenu

Najveća novčana kazna u iznosu od 10.500 kuna izrečena je 34-godišnjaku koji je 14. siječnja u jutarnjim satima prilikom nadzora prometa u Ulici Tisno vozio brzinom od 144 km/h, iako je dopuštena brzina na tom dijelu 50 km/h, te je pretjecao preko pune uzdužne linije.
Spomenuti vozač također je dobio zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica