Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće

Foto:ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 371 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 233 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 3 osobe prekršajno su sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 12 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 11 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 14 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 1,04 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 25. siječnja, 54-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Kuparima, na kolniku ceste D-8 isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od pet tisuća kuna. Također, izdana mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna od 11.500,00 kuna izrečena je 22-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u popodnevnim satima 27. siječnja, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pri tom nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču je izdan prekršajni nalog i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
 
 

Stranica