Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 626 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 206 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 79 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 25 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 48 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,68 g/kg izmjerena je u večernjim satima sinoć, 21. ožujka, 41-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Dalmatinskoj ulici u Dubrovniku skrivio prometnu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom i većom materijalnom štetom na način da je udario u dva nepropisno parkirana vozila.
Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te se za dalje prekršajno sankcioniranje čeka nalaz CKV-a kako bi se točno utvrdilo je li, pored alkohola, vozač bio i pod utjecajem droga.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 11.500,00 kuna izrečena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u večernjim satima jučer, 21. ožujka, prilikom prometne kontrole u Ulici don Radovana Jerkovića u Metkoviću odbio testiranje na droge te tijekom vožnje nije koristio zaštitni pojas. 
 
 

Stranica