Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1070 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 702 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 59 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 62 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku
Najveća koncentracija alkohola od 2,48 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 16. srpnja, 33-godišnjakinji koja je, s mopedom dubrovačkih registarskih oznaka, zaustavljena prilikom prometne kontrole u Ulici dr. Ante Starčevića.
Vozačica je isključena iz prometa i prekršajno sankcionirana novčanom kaznom od 10 tisuća i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „AM“ kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.
 

Stranica