Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 16 ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 9 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1218 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 785 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 31 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 30 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 99 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 2,34 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 10. kolovoza, 47-godišnjaku koji je s osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na državnoj cesti D-8 u mjestu Soline. Tijekom vožnje vozač nije imao uključena noćna svjetla na vozilu, a također je utvrđeno da kod sebe nema vozačku dozvolu.
Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.800,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja stranom vozačkom dozvolom na teritoriju RH svim motornim vozilima.

Ovo je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.
 

Stranica