Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je 5 osoba teže, a 12 ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 6 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1091 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 632 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 105 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 29 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 54 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 16 mjere poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,15 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 20. kolovoza, 39-godišnjaku koji je s mopedom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u gradu Korčula.
Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.500,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima AM kategorije.
Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 11.580,00 kuna izrečena je 54-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u noćnim satima 20. kolovoza, tijekom prometne kontrole u Metkoviću, zatečen kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg i tijekom vožnje ne koristi sigurnosni pojas.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 

Stranica