Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske nisu zabilježene prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, kao ni prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 386 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 139 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 80 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 21 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 13 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 8 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
   
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Zatonu

Najveća koncentracija alkohola od 1,60 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 21. studenog, 49-godišnjaku koji je s teretnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u Zatonu.
Vozač je isključen iz prometa, te mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 10 tisuća kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „C“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna od 16.080,00 kuna izrečena je 34-godišnjem vozaču motocikla, koji je zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u večernjim satima 21. studenog, u Ulici kneza Branimira u Metkoviću.
Vozač je isključen iz prometa, a tom prilikom je utvrđeno da je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje kao i pod utjecajem alkohola od 1,09 g/kg. Također je utvrđeno da kod sebe nije posjedovao prometnu dozvolu kao ni osobnu iskaznicu.
Zbog počinjenih prekršaja izdan mu je prekršajni nalog na navedeni iznos, kao i  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A“  kategorije u trajanju od pet mjeseci.
 

Stranica