Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/auto_policija07.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 325 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 124 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 26 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 9osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 63 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 2,81 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 4. prosinca, 45-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na državnoj cesti D-8 u mjestu Srebreno.  Također je utvrđeno da vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.300,00  kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

Baćina: prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U poslijepodnevnim satima u nedjelju, 5. prosinca u mjestu Baćina kraj Ploča, na državnoj cesti D-8, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđena 58-godišnja vozačica osobnog vozila makarskih registarskih oznaka.
Do prometne nesreće je došlo kada je 58-godišnjakinja, uslijed neprilagođene brzine, vozilom prešla na suprotnu kolničku traku gdje je došlo do sudara s osobnim vozilom koje je u tom trenutku naišlo iz suprotnog pravca.
Uslijed udara, vozačica osobnog vozila je zadobila teže ozlijede te se trenutno nalazi u splitskoj bolnici, dok je dvoje putnika iz drugog spomenutog vozila zadobilo lakše ozlijede.
 

 

Stranica