Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/auto_policija07.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 323 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 118 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 54 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 7 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 40 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 10. prosinca, 65-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom na predjelu Komolca, na način da je, zbog neprimjerene brzine, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo iz suprotnog smjera. Na vozilima je nastala materijalna šteta.
Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 12.500,00  kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.
 
Vozio brzinom od 138 km/h na predjelu gdje je brzina ograničena na 50 km/h

Vozač u dobi od 23 godine zaustavljen je u subotu, 11. prosinca, u večernjim satima u blizini naselja Komaji u Konavlima kada mu je izmjerena brzina kretanja vozila 138 km/h iako je na tom predjelu brzina ograničena na 50 km/h.
Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 5 tisuća kuna.
 

Stranica