Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s tri poginule osobe i tri prometne nesreće s tri lakše ozlijeđene osobe. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 250 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 81 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 28 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 8 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 14 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 22 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,48 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 1.siječnja, 49-godišnjaku koji je s osobnim vozilom njemačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Ulici kneza Branimira u Metkoviću. 
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 5.200,00  kuna i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije na području RH, što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila

Najveća brzina kretanja vozila izmjerena je 28. prosinca na A-1, kod mjesta Otrić Seoci, općina Pojezerje. Vozilom marke BMW upravljao je 39-godišnji državljanin BiH koji se dionicom ceste, kojom je dozvoljena brzina kretanja 130 km/h, kretao brzinom većom za 91 km/h od dozvoljene, odnosno brzinom od 246 km/h.
Zbog počinjenog prometnog prekršaja prekoračenja brzine vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od pet tisuća kuna i jednomjesečnom zabranom korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH-e.
 

Stranica