Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/alkohol.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene  su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 503 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 253 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 56 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih zbog isteka prometne dozvole.     
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,59 g/kg izmjerena je u noćnim satima, 29. siječnja, 39-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Obali pape Ivana Pavla II u Gružu.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 16.290,00 kuna izrečena je 29-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u popodnevnim satima jučer, 30. siječnja, zaustavljen i kontroliran u Ulici Iva Vojnovića kada je testom na opojne droge utvrđena prisutnost na iste, nakon čega mu je određeno testiranje krvi i urina radi analize što je odbio. Osim toga, kod njega je pronađena manja količina amfetamina.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 

Stranica