Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/brzina.JPG

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a 13 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 459 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 128 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 86 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 17 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje također je sankcionirano 50 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,30 g/kg izmjerena je u večernjim satima 12. svibnja, 26-godišnjaku koji je, prije stjecanja prava na upravljanje, s motociklom dubrovačkih registarskih oznaka prošao kroz crveno svjetlo na semaforiziranom raskrižju. Osim toga, kod njega je pronađena i manja količina marihuane i amfetamina te se odbio testirati na prisutnost alkohola.

Vozač je uhićen te je doveden na Općinski sud u Metkoviću uz optužni prijedlog kojim  policija predlaže novčanu kaznu od 13 tisuća kuna, zatvor u trajanju od 90 dana te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 18 mjeseci, o čemu će sud odlučiti u redovnom postupku. Ovo je ujedno i najveća izrečena kazna u proteklom tjednu.
 
 

Stranica