Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/prometni policajac palica.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 517 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 191 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 78 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 28 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 23 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Mokošici

Najveća koncentracija alkohola od 2,35 g/kg izmjerena je u poslijepodnevnim satima 21. svibnja, 36-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, dok mu je na snazi bila mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 23 tisuće kuna i šestomjesečnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.
Ovo je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.
 
 

Stranica