Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 4 osobe su teže, a 17 ih je  lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 10 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 742 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 321 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 94 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 56 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 73 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja. Zbog ne korištenja zaštitne kacige prekršajno je sankcionirano 12 osoba.  

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je u večernjim satima 10. srpnja, 45-godišnjakem državljaninu BiH koji je s osobnim vozilom BIH nacionalnih oznaka zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Opuzenu.

Osim što je bio pod utjecajem alkohola, vozač se tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene kolničke trake.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja odveden je na Općinski sud u Metkoviću uz prijedlog zatvorske kazne do mjesec dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 13 tisuća kuna izrečena je 32-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je, prije stjecanja prava, koristeći mobitel tijekom vožnje, upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka Vukovarskom ulicom u Dubrovniku.

Osim toga, utvrđeno je da mu je isteklo važenje prometne dozvole.

Vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravlja vozilima B kategorije.

Preminula pješakinja nastradala u prometnoj nesreći

Pješakinja u dobi od 31 godine koja je teško nastradala u prometnoj nesreći koja se u večernjim satima 25. lipnja dogodila u mjestu Zvekovica u Konavlima, preminula je od posljedica prometne nesreće.

Podsjetimo, na nju je naletjelo osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 73-godišnji vozač.

Očevidom utvrđen uzrok prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač - nadopuna

Očevidom na mjestu prometne nesreće koja se u petak, 8. srpnja, u ranim jutarnjim satima dogodila u Ulici Andrije Hebranga u Dubrovniku utvrđeno je da je 40-godišnji vozač osobnog vozila, uslijed brzine neprimjerene uvjetima i stanju na kolniku, izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u zid.

Vozač je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je istog dana preminuo od posljedica prometne nesreće dok je njegovih dvoje suputnika tom prilikom zadobilo lakše tjelesne ozljede. 
 
 

Stranica