Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, 15 ih je lakše ozlijeđeno, a s materijalnom štetom zabilježeno je 9 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 830 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 369 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 79 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 39 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 87 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 79 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je u noćnim satima u srijedu, 24. kolovoza, 42-godišnjaku koji je na području Opuzena zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa.
Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 13.700,00 kuna izrečena je 36-godišnjem vozaču motocikla dubrovačkih registarskih oznaka koji je 28. kolovoza upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1,57 g/kg i u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru.
Osim spomenute novčane kazne, vozaču motocikla izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od tri mjeseca i 29 dana.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 01:00 sati dogodila u mjestu Kućište u Orebiću, teže je ozlijeđen  53-godišnji biciklist.
Do prometne nesreće je došlo kada je, vozeći bicikl pod utjecajem alkohola od 1,38 g/kg, prilikom kretanja iz smjera Vignja u smjeru Orebića, prešao na šljunčanu površinu uz rub kolnika gdje je izgubio nadzor nad biciklom i pao na kamene stepenice.
Uslijed pada, biciklist je zadobio teže tjelesne ozljede zbog kojih je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici. 


 

Stranica