Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/prometni policajac palica.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 15 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 6 osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene 2 prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 668 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 191 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 114 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 43 osobe.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 84 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 53 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,67 g/kg izmjerena je u poslijepodnevnim satima, 23. rujna, 55-godišnjaku koji je upravljao motociklom dubrovačkih registarskih oznaka a zaustavljen je prilikom redovne kontrole prometa.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima A2 kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je kod Stona

Najveća novčana kazna u iznosu od 11 tisuća kuna izrečena je 31-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je 21. rujna zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Zamaslini.
Tom prilikom je utvrđeno da vozač upravlja za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Vozač je isključen iz prometa te mu je, osim spomenute novčane kazne, izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica