Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a 5 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 11 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 405 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 156 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 48 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 21 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku
Najveća koncentracija alkohola od 1,97 g/kg izmjerena je u noćnim satima u srijedu, 28. rujna, 25-godišnjakinji koja je upravljala osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka, a zaustavljena je prilikom redovne kontrole prometa.
Vozačica je isključena iz prometa te je prekršajno sankcionirana novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu
Najveća novčana kazna u iznosu od čak 35 tisuća kuna izrečena je 57-godišnjem vozaču osobnog vozila vukovarskih registarskih oznaka, višestrukom recidivistu prometnih prekršaja, koji je 27. rujna upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,38 g/kg za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije do otriježnjenja nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je izrečena spomenuta novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 

Stranica