Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/prometni policajac palica.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a 6 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 9 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 481 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 177 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 52 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 78 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 47 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Stonu

Najveća koncentracija alkohola od 1,52 g/kg izmjerena je u večernjim satima u utorak, 4. listopada, 65-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.  

Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 11.300,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od čak 41 tisuću kuna izrečena je 57-godišnjem vozaču osobnog vozila vukovarskih registarskih oznaka, višestrukom recidivistu prometnih prekršaja, koji je 3. listopada zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u mjestu Ston.

Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, da tijekom vožnje ne koristi zaštitni pojas te se prilikom prometne kontrole odbio testirati na prisutnost alkohola.
Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je izrečena spomenuta novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.


 

Stranica