Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/D_vx2Z2XoAApNdI.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene 3 prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 457 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 184 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 54 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,06 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima u jučer, 23. listopada, 36-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcioniran novčanom kaznom od 9.700,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Pločama

Najveća novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna izrečena je 44-godišnjem vozaču osobnog vozila makarskih registarskih oznaka koji je 21. listopada, u večernjim satima, u gradu Ploče, prilikom redovne prometne kontrole, odbio preliminarno testiranja na prisutnost droga i alkohola u organizmu.
Vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 

Stranica