Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 6 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 285 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 117 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 24 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 4 osobe.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 37 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Stonu, vozač zadobio teške tjelesne ozljede

Najveća koncentracija alkohola od 2,22 g/kg izmjerena je 51-godišnjem državljaninu Njemačke koji je u subotu, 17. prosinca, oko 23,45 sati u mjestu Kučište, na ŽC 6125, mopedom sletio s kolnika i udario u stablo pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.
Vozač je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.
 
 Najveća novčana kazna izrečena je na Korčuli

Najveća novčana kazna u iznosu od 28.850,00 kuna izrečena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila bez registarskih oznaka koji je zaustavljen u ranim jutarnjim satima 18. prosinca u mjestu Lumbarda prilikom redovne kontrole prometa.
Prometnom kontrolom je utvrđeno da vozač upravlja neregistriranim i neosiguranim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje kao i za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije.
Vozač je uhićen, a vozilo oduzeto sukladno čl. 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Vozač je odveden na Općinski sud u Dubrovniku - ispostava Korčula gdje je kažnjen spomenutom novčanom kaznom i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije. 
 

Stranica