Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policija, veza u vozilu.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 389 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 195 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 23 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 5 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 3 osobe.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 62 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom

U prometnoj nesreći koja se u subotu, 7. siječnja, u 13,30 sati dogodila u ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku teže je ozlijeđen 18-godišnji motociklist.
Do prometne nesreće je došlo kada je 62-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo, oduzeo prednost prolaza neregistriranom motociklu kojim je, neprilagođenom brzinom i prije stjecanja prava, upravljao 18-godišnjak.  
 
Od posljedica sudara vozač motocikla je zadobio teže ozlijede, te je nakon ukazane liječničke pomoći, zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 0,97 g/kg izmjerena je 34-godišnjaku koji je u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 8. siječnja zaustavljen u ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku prilikom redovne kontrole prometa, dok je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 390 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 

Stranica