Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policija, veza u vozilu.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo, a s materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 507 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 266 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 10 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 7 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 18 mjera poduzetih zbog nekorištenja svjetala na vozilu tijekom vožnje. 
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je 45-godišnjaku koji je u petak, 24. veljače, u 2,35 sati u ulici Andrije Hebranga izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva uredno parkirana osobna vozila, a nakon toga i u kameni zid i kontejnere za smeće koji su se odbili i udarili u treće vozilo koje je također oštećeno.  
Utvrđeno je da je 45-godišnji vozač vozilom dubrovačkih registarskih oznaka upravljao za vrijeme zabrane upravljanja svim motornim vozilima.
Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, a budući se radi o recidivistu ozbiljnih prometnih prekršaja, vozilo kojim je upravljao je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama,  privremeno oduzeto.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 1450 eura izrečena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojem je prilikom prometne kontrole u Metkoviću utvrđeno kako upravlja vozilom kojem je utvrđena velika tehnička neispravnost, nakon čega mu je ponuđen test na prisutnost droga u organizmu kojeg je odbio.
Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.
 

 

Stranica