Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac s palicom.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 652 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv.
četiri ubojice u prometu“ te su tako 323 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 118 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 1,74 g/kg izmjerena je 43-godišnjaku koji je u subotu, 11. ožujka, u ranim jutarnjim satima zaustavljen u Orebiću prilikom redovne kontrole prometa, dok je upravljao osobnim vozilom splitskih registarskih oznaka.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.710 eura izrečena je 33-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojem je prilikom redovne prometne kontrole izmjerena koncentracija alkohola od 0,52 g/kg.
Vozač je vozilom upravljao dok mu je na snazi bila mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.
Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je određena šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.
 
 

Stranica