Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policajac palica.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno pet prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 592 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 325 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 32 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 29 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Osim najveće koncentracije alkohola od 2,05 g/kg o kojoj smo već pisali, druga najveća koncentracija alkohola od 1,55 g/kg izmjerena je 25-godišnjaku koji je u subotu, 13. svibnja u ranim jutarnjim satima zaustavljen u Metkoviću prilikom redovne kontrole prometa.
Osim vožnje pod utjecajem alkohola, prometnom kontrolom je također utvrđeno kako se vozač tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene prometne trake. Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća kazna izrečena je na Korčuli – vozaču oduzeto vozilo, kažnjen kaznom zatvora i novčanom kaznom

U poslijepodnevnim satima u srijedu, 10. svibnja, tijekom prometne kontrole u Korčuli je zaustavljeno osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak.
Utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, a vozač se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.
Radi se o vozaču koji je recidivist prometnih prekršaja i koji na snazi ima zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije.
Zbog počinjenih prometnih prekršaja vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen kaznom zatvora od 38 dana, novčanom kaznom od 2640 eura i zabranom upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 24 mjeseca. U prekršajnom postupku vozaču je također oduzeto vozilo kojim je upravljao.
 

Stranica