Tjedno izvješće za promet

Slika PU_DN/Ilustracija/policija, veza u vozilu.jpg

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže i dvije lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene također tri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 519 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 173 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 45 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 9 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 51 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Zatonu

Najveća koncentracija alkohola od 1,82 g/kg izmjerena je 61-godišnjaku koji je u utorak, 14. studenoga, u poslijepodnevnim satima, na Državnoj cesti D-8 u mjestu Zaton izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala ozlijeđene osobe.

Do prometne nesreće je došlo kada je 61-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, vozilom prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera.

U ovoj prometnoj nesreći vozač koji je izazvao prometnu nesreću zadobio je teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici dok je vozač vozila zagrebačkih registarskih oznaka lakše ozlijeđen.

Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.670 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

Stranica